Sint Michielsgestel, Ruwenbergstraat 6a - Bouwperceel

€ 875.000,- k.k.
  • Perceelsgrootte: 1500 m2

Een kans om uw ruime droomvilla te bouwen op een mooi ruim perceel van 1500 m2, rustig gelegen op een intieme zonnige toplocatie met mooie volwassen bomen in de omgeving.

Sint Michielsgestel
Allereerst iets kort over Sint Michielsgestel. Sint-Michielsgestel is heel centraal gelegen. Binnen 15 minuten fietsen sta je in het centrum van Den Bosch. Eindhoven Airport ligt slechts op 30 minuten rijden. En Amsterdam is binnen een uur rijden met de auto bereikbaar. Sint-Michielsgestel is een bourgondisch dorp waar alle faciliteiten aanwezig zijn. Er zijn in de directe omgeving veel basisscholen, middelbare scholen (o.a. Gymnasium Beekvliet) en vele sportfaciliteiten zoals hockey, tennis, voetbal en golf (o.a. Golfclub de Dommel).

Het perceel
Het perceel van 1500 m2 bestaat uit de kadastrale nummers G 1217 en G 2035. Het hoofdgebouw moet gebouwd moet worden in het bouwvlak. In de kaart " bouwvlak met circa maten" is met paaltjes genummerd 1 tm 4 aangegeven waar het bouwvlak ligt. Op het perceel staan deze paaltjes eveneens. Verder mag er ook een grote aanbouw aan het huis gezet worden.
Kijk ook hiervoor in het bestemmingsplan Sint Michielsgestel Oost waarbij is aangegeven binnen welke contouren de villa gebouwd mag worden. Het vigerende bestemmingsplan is in te zien via Het Omgevingsloket. Ondanks dat het gehele gebied is aangeduid als een gebied met archeologische waarde, heeft een archeologisch onderzoek uit het verleden uitgewezen dat perceel G 1217 en 2035 niet verdacht zijn.

Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan geeft de volgende mogelijkheden aan:
- Het hoofdgebouw dient binnen het bouwvlak te worden gebouwd. De breedte van het bouwvlak is circa 9,55 meter, de diepte van het bouwvlak is circa 15 meter;
- Het bouwvlak mag volledig worden bebouwd;
- De goothoogte binnen het bouwvlak mag maximaal 3 meter bedragen;
- De bouwhoogte binnen het bouwvlak mag maximaal 7 meter bedragen;
- Onderkeldering is toegestaan binnen de contouren van de woning;
- Een aanbouw mag gebouwd worden met een maximale vloeroppervlakte van circa 185 m2 met een maximale goot- en bouwhoogte van niet meer dan 3 resp. 5,5 meter;
- Een (onoverdekt) zwembad mag gebouwd worden mits de plaats waar het zwembad wordt gebouwd niet een verdachte archeologische plek is;

Erfdienstbaarheid
Gemeten vanaf de zuidelijke grens van de percelen 2035 en 2036 mag over een afstand van circa 22 meter niet worden gebouwd. Hiermee wordt bedoeld dat op dat gedeelte geen bebouwing of werken mogen worden gerealiseerd en/of aanwezig mogen zijn en waaronder uitdrukkelijk ook begrepen zwembad, schuur, terras of overkapping.

Bovenstaande informatie is verkregen door het raadplegen het bestemmingsplan, door informatie inwinning bij de Gemeente Sint Michielsgestel en het laten inmeten van het bouwvlak. Ondanks dat deze informatie met de meeste zorgvuldigheid is verzameld kan de koper geen enkele rechten aan bovenstaande informatie ontlenen en zal de koper zelf onderzoek dienen te verrichten omtrent de bouwmogelijkheden.

Meer informatie over de bebouwingsmogelijkheden kan verkregen worden via de Gemeente Sint Michielsgestel.

Uw contactpersoon
Mr Gijs D. den Hollander
T: 073 657 34 44
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF