Sint Michielsgestel, Ceintuurweg 17

VERKOCHT
  • Inhoud totaal: 680 m3
  • Woonoppervlakte: 138 m2
  • Perceelsgrootte: 380 m2
  • Bouwjaar: 1990

Op een heerlijk rustige locatie, op korte loopafstand van het centrum van Sint-Michielsgestel, staat deze woning in Bossche School stijl, ontworpen door architectenbureau De Twee Snoeken. Het fijne van deze architectuur is dat de bouwstijl heel robuust is, die uitstekend gecombineerd kan worden met een moderne inrichting. Deze woning biedt verrassend veel ruimte; meer dan de buitenzijde doet vermoeden.

Op de begane grond bevindt zich een ruime woonkamer en een praktische keuken. Daarnaast is er een multifunctionele ruimte die voor diverse doeleinden gebruikt kan worden, zoals een kantoor, praktijkruimte, salon, voor mantelzorg of gelijkvloers wonen. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een tweede badkamer aanwezig, wat de woning bijzonder geschikt maakt voor gezinnen of voor extra comfort.

De woning beschikt over een volledig omsloten, zeer privacyrijke voortuin en een kleine patiotuin aan de achterzijde. Links van de woning, verscholen tussen de hoge hagen, bevindt zich de oprit naar de garage.

Vanaf de woning loopt u niet alleen naar de supermarkt en het winkelgebied rondom het Petrus Dondersplein, maar ook naar de oevers van de rivier de Dommel; het startpunt van heerlijke wandelingen in de omgeving. Daarnaast zijn er diverse voorzieningen op fietsafstand, zoals een natuurspeeltuin en meerdere sportverenigingen, waaronder voetbal, hockey, zwemmen en scouting. De locatie is bovendien goed bereikbaar: er is een rechtstreekse busverbinding naar Eindhoven station (ca. 45 minuten) en het centrum van ’s-Hertogenbosch bereikt u in circa 10 minuten.

De indeling is als volgt:

Begane grond:
Via de voordeur met het kenmerkende deurbeslag van De Twee Snoeken betreedt u de hal, waar direct het hoge, schuine dak in het oog springt. In de hal bevinden zich de meterkast en de trap naar de eerste verdieping. De onderhoudsvriendelijke stenen strizovloer ligt op de hele begane grond.

Vanuit de hal loopt u de L-vormige woon-/eetkamer in. Deze kamer heeft een goede verdeling met een gezellige zithoek bij het grote raam aan de voorzijde, waardoor u een fraai uitzicht heeft op de voortuin. Door de zuidelijke ligging valt er veel natuurlijk licht naar binnen. De sfeervolle tv-hoek is gesitueerd bij de inbouw gashaard, terwijl het ruime eetgedeelte beschikt over een vaste boekenkast en een deur naar de keuken. De plafonds zijn, net als een deel van de muren, gestuct.

Aansluitend aan de woonkamer vindt u de dichte keuken, die uitzicht biedt op en toegang geeft aan de patiotuin. De keuken heeft, net als de hal, een speels schuin dak dat aan de binnenzijde is afgewerkt met hout. De U-opstelling biedt veel bergruimte waarbij het antracietkleurige kunststof aanrechtblad perfect past in het geheel. Alle benodigde apparatuur is aanwezig: een Boretti kookplaat met 4 gaspitten en een grillplaat, een afzuigkap, vaatwasser, koelkast en een oven.

Vanuit de woonkamer bereikt u een gang die toegang biedt tot de toiletruimte, badkamer, garage en een multifunctionele kamer. De deels betegelde toiletruimte beschikt overeen staand toilet en een fonteintje. In de naastgelegen badkamer is de ruimte optimaal benut met een ligbad, aparte douche, wastafel en een radiator. Een draai-/kiepraam zorgt voor zowel lichtinval als ventilatie.

De term multifunctioneel wordt vaak gebruikt, maar is bij deze woning zeker van toepassing. De multifunctionele kamer kunt u inrichten als slaapkamer om gelijkvloers te wonen. Ook als werkkamer, salon of praktijkruimte is deze kamer heel geschikt, met de mogelijkheid om aan de kant van het overdekte terras een tweede entree te realiseren. Een invulling als eetkamer, hobbyruimte of speelkamer maakt het wooncomfort van deze verrassend ruime (gezins)woning compleet. De vloer-, wand- en plafondafwerking is identiek aan de rest van de begane grond.

Aan de achterzijde van de woning is de ruime, verwarmde inpandige garage gesitueerd, die zowel via de oprit als via de patiotuin toegankelijk is. De garage is voorzien van een betonvloer en aansluitingen voor de wasapparatuur. Extrahandig zijn de bergvliering, uitstortgootsteen en de sectionaalpoort voor een goede toegankelijkheid vanaf de oprit. Deze inpandige garage kan uiteraard ook heel gemakkelijk tot woonruimte gemaakt worden.

Eerste verdieping:
Volg de trap vanuit de hal naar de eerste verdieping, waar u de overloop bereikt. Deze ruimte is, net als de rest van de verdieping, voorzien van een stenen strizovloer. Achter de deuren op de overloop, vier in totaal, vindt u twee slaapkamers, de tweede badkamer en de cv-ruimte. In de cv-ruimte, die tevens als berging gebruikt kan worden, is de opstelling van de cv-ketel (Nefit Topline) aanwezig.

Aan de voorzijde is de grootste slaapkamer met een groot raam in de zijgevel en een klein raam aan de zuidkant. In deze kamer staat, in een nis, een op maat gemaakte kast. De slaapkamer aan de achterzijde, thans ingericht als eenpersoonskamer, biedt ruimte voor een tweepersoonsbed. Het hoge, schuine dak versterkt het gevoel van ruimte in beide slaapkamers.

De aanwezigheid van de tweede badkamer maakt deze woning ideaal voor gezinnen. Terwijl de ouders bijvoorbeeld op de begane grond slapen, biedt de bovenverdieping met eigen badkamer een uitstekende plek voor één of twee thuiswonende kinderen. De badkamer op deze verdieping heeft een raam dat zorgt voor een aangename natuurlijke lichtinval en ventilatie. Deze badkamer is ingericht met een douchecabine, toilet en een wastafel.

Tuin:
Bij het ontwerpen van zowel de woning als de tuin is goed rekening gehouden met de zonligging. De geheel omsloten voortuin met overdekt terras is gesitueerd op het zonnige zuidwesten. In 2021 is de voortuin opnieuw aangelegd met mooie borders. Dankzij de hoge beukenhagen heeft u hier veel privacy.

Op de oprit, richting de garage, is parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. De patiotuin, te bereiken vanuit de keuken en garage, is een heerlijke plek om beschut buiten te zitten. De erfafscheiding bestaat uit beukenhaag en een gemetselde tuinmuur die zo uit een warm land rond de Middellandse Zee lijkt te komen.

In het kort de unieke kenmerken van deze woning:
- Uitstekende en rustige locatie op korte loopafstand van (centrum)voorzieningen en natuur
- Op korte afstand van uitvalswegen, onder meer richting ’s-Hertogenbosch
- Mogelijkheid tot gelijkvloers wonen, een kantoor/praktijk, salon of mantelzorg
- Lange oprit met garage, eenvoudig te wijzingen in extra woonruimte
- Drie slaapkamers en twee badkamers
- Onderhoudsvriendelijke stenen strizovloer (siergrind) op de begane grond en eerste verdieping
- Fraai aangelegde voortuin (zuidwesten) en een besloten patiotuin
- Zeer gebruiksvriendelijke woning waar u veel rust en privacy ervaart

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF