Vlijmen, Wolput 81

€ 975.000,- k.k.
  • Inhoud totaal: 779 m3
  • Woonoppervlakte: 196 m2
  • Perceelsgrootte: 1050 m2
  • Bouwjaar: 2003

Dit herenhuis aan de Wolput in Vlijmen ligt net buiten ’s-Hertogenbosch en heeft een mooie architectuur, veel luxe, ruimte en sfeer.

Er zijn in totaal vier grote slaapkamers, een logeerkamer en twee badkamers, waarvan de ouderslaapkamer met badkamer op de begane grond is gesitueerd. Daarnaast heeft het huis een fitnessruimte op de begane grond, een zuid gerichte zonnige tuin met verwarmd zwembad en een dubbele garage met sanitaire voorzieningen, die ook geschikt is om te verbouwen tot kantoor aan huis of mantelzorgwoning.

Het herenhuis, gebouwd in 2003, is ontworpen door Van de Ven Architecten B.V. uit Helmond. Vele grote ramen zorgen voor veel lichtinval en optimaal tuincontact, met name aan de achterzijde. De materiaalkeuze en afwerking maken van dit herenhuis een geweldig huis, waar de huidige bewoners de puntjes op de -i hebben gezet. Zo ligt er op de begane grond een stijlvolle visgraat Frans eiken parketvloer en zijn zaken als de CV-ketel en de vaatwasser vernieuwd. Ook aan styling, schilderwerk en regulier onderhoud is veel aandacht besteed. Het energielabel A zorgt voor een duurzaam karakter, mede dankzij de aanwezige isolatie en kunststof kozijnen met HR++ glas. Het huis is bovendien voorzien van een moderne alarminstallatie, en daarnaast zorgt de sociale controle vanuit de buurt voor een prettige en veilige woonomgeving. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid tot het vestigen van een bedrijf aan huis. Naast het huis ligt een oprit, waar een recht van overpad is gevestigd voor de achterbuurman.

Wonen in Vlijmen
Kent u Vlijmen nog niet, dan is het tijd voor een nadere kennismaking. Vlijmen is een gezellige en goed bereikbare plaats, welke is voorzien van alle benodigde voorzieningen. Zo biedt het dorp een diversiteit aan winkels, supermarkten, scholen en sportfaciliteiten, alles op fietsafstand. Steden als 's-Hertogenbosch en Waalwijk zijn snel te bereiken via de nabijgelegen A59. Daarnaast is het openbaar vervoer uitstekend geregeld, met goede busverbindingen naar omliggende plaatsen zoals Nieuwkuijk en Drunen.

Wonen net buiten het Geerpark
Dit stijlvolle herenhuis heeft een fantastische ligging op loopafstand van het Geerpark; een van de meest duurzame gebiedsontwikkelingen in Nederland. Voor sport en spel en bootcamp is dit een fantastische plek en u vindt er prachtige natuur, een strand, blote voetenpad, een mooie wandel-/hardlooproute en volop speelgelegenheid voor de kinderen.

Laten we het huis in detail eens gaan bekijken

Begane grond

In het midden van de statige voorgevel is de entree van dit herenhuis. De voordeur, omlijst met hardsteen en verlicht door twee lantaarns, samen met de ingemetselde brievenbus, geven meteen een voorproefje van het mooie karakter van dit huis. Open de voordeur naar de hal, waar een Frans eiken visgraat parketvloer met vloerverwarming ligt. Deze vloer, gelegd in 2023, past goed bij de witte paneeldeuren en de trap met stijlvolle loper. Onder de trap is een handige bergkast en aan de overzijde ziet u een dubbele, op maat gemaakte garderobekast in de stijl van het herenhuis. Een van de ruimtes die aan de hal grenst, is het gastentoilet met een wandcloset, urinoir en een fonteintje.

De woonkamer trekt niet alleen de aandacht vanwege de speelse indeling, maar ook vanwege de sfeer. Plafondlijsten, grote ramen in roedeverdeling, openslaande tuindeuren, luxe behang op verschillende muren en dezelfde stijlvolle Frans eiken visgraat parketvloer met vloerverwarming als in de hal vormen een mooi geheel. Bij het zitgedeelte valt uw oog op de maatwerk kastenwand met fraaie haardpartij. Het eetgedeelte biedt ruimte aan een grote eettafel en heeft, dankzij openslaande deuren, een directe toegang tot het overdekte terras.

In de hoek van het eetgedeelte is een deur naar de luxe keuken, met lichtinval aan vier zijden en openslaande deuren aan twee zijden. Is de temperatuur goed, dan loopt u zo met een hapje en een drankje naar een van de terrassen. Zet u in de keuken een grote eettafel met stoelen neer, dan is dit de perfecte plek voor een diner met vrienden of familie. De op maat gemaakte keukenopstelling is naast luxueus ook heel functioneel vanwege de grote hoeveelheid kasten en lades. Het aanrechtblad is van graniet en beschikt over een praktische houten snijblad en een rvs-spoelbak met Quooker. Verder is alle benodigde apparatuur ingebouwd: een gaskookplaat met wokbrander en een keramische plaat, een brede afzuigkap, twee koelkasten, een vriezer, vaatwasser (2021), oven, stoomoven, koffiemachine en een warmhoudlade. De airco zorgt ter plaatse voor een aangenaam klimaat.

Erg handig is het naastgelegen portaal, met een eigen entree vanaf de oprit, en een pantry met spoelbak. Tevens treft u hier de CV-ketel (Remeha - 2023), de mechanische ventilatieunit, de unit van de vloerverwarming en de aansluitingen voor de wasapparatuur. Mooi uit het zicht en toch heel dichtbij.

Gelijkvloers wonen is mogelijk dankzij de master bedroom met inloopkast en luxe badkamer. De royale slaapkamer met parketvloer straalt een aangename rust uit, mede vanwege het rustige kleurgebruik. In de inloopkast ziet u maatwerkkasten met paneeldeuren en een schuifdeur naar de badkamer. Hier heeft u de beschikking over een inloopdouche, toilet, een designradiator, een dubbel wastafelmeubel en een vierdeurs spiegelkast.

Eerste verdieping

Volg de mooie zwarte trap met loper en wandverlichting naar de eerste verdieping. De overloop is, mede dankzij het Frans balkon, heel licht en ruimtelijk. De parketvloer, de witte paneeldeuren en het trendy behang vormen samen het perfecte plaatje.

Er zijn op deze verdieping vier slaapkamers; twee aan de rechterzijde, en een derde, zeer ruime slaapkamer met toegang tot een vierde (slaap)kamer aan de linkerzijde. Alle kamers zijn ingericht als kinderkamer, met genoeg ruimte om te spelen en huiswerk te maken. Mooie elementen zijn de ronde ramen in de kopgevels, de parketvloer en de grote ramen met klassieke roedeverdeling. In de vierde kamer is een dubbele wastafel van natuursteen geplaatst, in een stijlvol meubel.

De geheel betegelde badkamer op deze verdieping is ingedeeld met een vrijstaand bad op pootjes, een inloopdouche met massagestralen, een bidet en een dubbele wastafel. Aan de andere zijde van de overloop is een separate toiletruimte met wandcloset en fonteintje, uitgevoerd in dezelfde stijl als de badkamer.

Zolder

In een van de slaapkamers is een luik met vlizotrap naar de zolder aanwezig. Deze royale, geïsoleerde ruimte met wastafel en dakramen biedt een grote hoeveelheid bergruimte. Ook is er de mogelijkheid, na het doen van aanpassingen, om extra (slaap)kamers te realiseren.

Bijgebouwen

Op het perceel van 1050 m2 is ook een berging en een dubbele garage. De royale berging met schuifdeuren, dat voorheen als atelier is gebruikt, heeft nu de functie als sportruimte. Achter op het perceel staat een dubbele garage met een brede, elektrisch bedienbare sectionaalpoort en een aparte loopdeur aan de voor- en achterzijde. Voor uw auto, oldtimer, de (kinder)fietsen en andere spullen is dit een perfecte plek. Het keukenblok en de douche-/toiletruimte maken een invulling als kantoor aan huis of mantelzorgwoning mogelijk. Tevens is een kastruimte met de opstelling van de zwembadinstallatie aanwezig, waarvan de pomp in 2023 is vernieuwd.

Buitenleven

De woning is omgeven door een fijne tuin. De voortuin is in vakken aangelegd en ademt een Franse ambiance, terwijl de achtertuin u het gevoel geeft alsof u zich in het zonnige Italië bevindt. Spring in het door zonnecollectoren verwarmde zwembad en geniet van de ruimte, rust en privacy die volop aanwezig zijn. Rondom het zwembad kunt u heerlijk in de zon zitten, maar ook een plekje in de schaduw opzoeken. Of kiest u voor het grote terras in het verlengde van de woonkeuken, of misschien wel het overdekte terras? In elk seizoen nodigt deze tuin uit om volop te genieten van het buitenleven. Daarnaast is de tuin voorzien van praktische elementen zoals een regenwaterput, beregeningsinstallatie en meerdere buitenkranen.

Bijzonderheden

- Mogelijkheid tot gelijkvloers wonen
- Multifunctioneel bijgebouw (kantoor/mantelzorgwoning)
- Fraaie, ruimtelijke indeling met veel lichtinval
- Hoogwaardige afwerking en een goede staat van onderhoud
- Centrale ligging in Vlijmen; op korte afstand van de A59 en veel voorzieningen binnen handbereik
- Geerpark, voor jong en oud, op een paar minuten lopen
- Nabij ’s-Hertogenbosch (station/centrum) en uitvalswegen

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF