Sint Michielsgestel, Brandsestraat 13

VERKOCHT
  • Inhoud totaal: 909 m3
  • Woonoppervlakte: 285 m2
  • Perceelsgrootte: 6022 m2
  • Bouwjaar: 1964

Thuis zijn voelt als vakantie vieren! Dat is het gevoel als je hier aankomt.

Wooncomfort, ruimte, sfeer en ultiem buitenleven zijn volop aanwezig bij deze bijzonder charmante woonboerderij, gelegen op maar liefst 6.022 m² eigen grond. Via een eigen oprijlaan, omzoomd met bomen, rijdt u vanaf de Brandsestraat naar de woonboerderij met een dubbele carport en aangrenzende berging. De woonboerderij zelf, met witte buitengevels, karakteristieke raamluiken en rieten dak, trekt direct de aandacht.

Binnen is de woonboerderij grotendeels gemoderniseerd, met behoud van een warme en sfeervolle uitstraling. U heeft de beschikking over een luxe woonkeuken, een woonkamer met open haard en een slaapkamer met badkamer op de begane grond wat de mogelijkheid biedt om gelijkvloers te wonen. De bovenverdieping bestaat uit twee gedeelten, ieder te bereiken via een eigen trapopgang. Hier zijn nog vier slaapkamers en een tweede badkamer te vinden. Perfect voor een gezin dat op zoek is naar ruimte en comfort en ook lekker buiten wil wonen, zonder dat het afgelegen is.

De ligging is namelijk werkelijk ideaal; midden in het rustige buitengebied tussen Sint-Michielsgestel en Den Bosch. Alle dagelijkse voorzieningen zoals winkels, scholen en sportfaciliteiten zijn eenvoudig met de fiets bereikbaar, en binnen slechts 6 autominuten bent u in ’s-Hertogenbosch. De snelweg A2 richting Utrecht en Eindhoven is gemakkelijk te bereiken, wat zorgt voor een uitstekende verbinding. Eindhoven Airport en de High Tech Campus Eindhoven zijn beide binnen een half uur bereikbaar.

We geven u alvast graag een indruk van de indeling. U dient echter de woning gezien te hebben om te kunnen oordelen....

Begane grond:

De toegangspoort aan de Brandsestraat biedt toegang tot de lange oprijlaan, aan beide zijden geflankeerd door fraaie boompartijen. In de verte ziet u de charmante, witte woonboerderij al staan. Aan het einde van de oprijlaan bevindt zich een dubbele carport met berging. Hier kunt u onder meer twee auto’s, fietsen en andere voertuigen stallen, en daarnaast biedt het extra opslagruimte voor bijvoorbeeld tuingereedschap.

Volgens Brabantse gewoonten wordt hier de voordeur alleen in uitzonderlijke gevallen gebruikt, want men gaat in de regel gewoon achterom. Omdat het uw eerste kennismaking met deze woonboerderij is, gaan we voor deze keer via de voordeur naar binnen. In de sfeervolle ontvangsthal met marmeren vloer ziet u paneeldeuren en een sierlijke trapopgang met vide. Rechts in de hal zijn een praktische bergkast en de volledig betegelde toiletruimte, ingedeeld met een wandcloset en een fonteintje.

Twee glazen deuren, geplaatst in 2022, verbinden de hal met de woonkamer. Sfeermakers zijn de houten vloer, het balkenplafond en de open haard met schouw. De wanden zijn gestuct en de vele raampartijen, uitgevoerd met roedeverdeling, zorgen voor een mooi uitzicht op de tuin en een prettige lichtinval. In de aangrenzende serre heeft u helemaal een mooi uitzicht op de tuin en ziet u ’s avonds de zon ondergaan. De serre en woonkamer vormen samen een fraai geheel met een sfeervolle, comfortabele en stijlvolle uitstraling.

Een multifunctionele tussenkamer verbindt de woonkamer met de woonkeuken. Hier ziet u een houten vloer, balkenplafond en fraai behang op de wanden. Deze ruimte, met openslaande deuren richting een op het zuiden gelegen terras, is onder andere geschikt als speelkamer, als werkruimte, leeshoek of hobbyruimte.

Aansluitend aan de tussenkamer is de woonkeuken gesitueerd, deze is recentelijk verbouwd en gemoderniseerd met gebruik van hoogwaardige materialen. Dit is het hart van de woonboerderij, waar de bewoners veel tijd doorbrengen. Uw oog valt op het op maat gemaakt luxe keukeninterieur, afkomstig van Broks keuken & interieur uit Schijndel. Alle denkbare apparatuur van topkwaliteit is ingebouwd: een Bora kookplaat (inductie), een oven, combimagnetron, vaatwasser, koelkast, vriezer en een Quooker. De visgraat gelegde klinkervloer is een knipoog naar het verleden, perfect passend bij de kleur op de gestucte muren. Bij het eetgedeelte bieden openslaande deuren toegang tot een terras met ochtendzon en bij het kookgedeelte heeft u toegang tot een groot terras op het zuiden met uitzicht over de tuin.

Vanuit de keuken heeft u toegang tot de iets lager gelegen praktische bijkeuken, met een vaste kastenwand in een L-vorm. Achter de grote deuren bevinden zich de aansluitingen voor de wasapparatuur en een tweede vaatwasser, evenals een enkele wastafel in meubel en de CV-ketel. De bijkeuken geeft toegang tot de veranda en een tweede hal met eigen entree.

Via de tweede hal zijn een volledig betegelde toiletruimte, badkamer en een slaapkamer te bereiken. De slaapkamer met houten vloer en stucwerk wandafwerking biedt een fraai uitzicht op de tuin. In de zeer ruime badkamer heeft u de beschikking over een ligbad (whirlpool functie defect), grote douche, sauna en een dubbele wastafel in meubel. Vanuit hier is de tuin middels openslaande deuren te bereiken. Gezien de beschikbare ruimte is het mogelijk om een slaapkamer met inloop-/garderobekamer en een en-suite badkamer te realiseren.

Eerste verdieping:

Volg de trap vanuit de hal naar het eerste deel van de bovenverdieping, gesitueerd boven de woonkamer en keuken. De overloop met dakkapel en vide geeft toegang tot twee ruime slaapkamers, een badkamer en een separate toiletruimte. Op de overloop en in beide slaapkamers ligt een houten vloer. De zichtbare dakconstructie voegt een leuk element toe, terwijl de bergruimte achter de knieschotten praktisch en functioneel is.

De badkamer met dakraam is ingedeeld met een douche, designradiator en een wastafel in meubel. Het dakraam zorgt voor prettige lichtinval en de wanden zijn volledig betegeld.

Het tweede deel van de bovenverdieping bevindt aan de andere zijde van de woonboerderij. Aan de overloop grenzen twee slaapkamers met dakkapellen, houten vloeren en stucwerk. Ook in dit deel van de woonboerderij heeft u beschikking over bergruimte achter de knieschotten en grote inbouwkasten. Een van de slaapkamers staat in verbinding met een garderoberuimte met klein dakvenster. Een luik, waar ook een deur te plaatsen is, verbindt de garderoberuimte met het eerste deel van de bovenverdieping.

Bijgebouwen:

Op het perceel staat, naast het zwembad, een kleine berging met de technische installatie van het zwembad. Deze installatie is functioneel, doch verouderd. Bij aankomst heeft u de dubbele carport met berging al gezien. De buitengevels zijn gepotdekseld en voorzieningen als elektra en verlichting zijn aanwezig. Aan de achterzijde is een overkapping, ideaal als houtopslag en om afvalcontainers uit het zicht te zetten.

Tuin:

Rondom de woonboerderij bevindt zich een fraai aangelegde tuin met gras en meerdere terrassen, die altijd een zonnig of verkoelend plekje bieden. In een van de hoeken van de tuin is een terras gerealiseerd met mooi zicht op de woonboerderij en het bijgebouw. U kunt de tuin en de terrassen vanuit alle kanten van de woonboerderij bereiken, waardoor binnen en buiten optimaal met elkaar verbonden zijn. Het vrije uitzicht over de velden, de paardenweide van de buren en een akker waar groenten worden verbouwd zorgen voor het ultieme buitenleven.

Bijzonderheden:

- Thuis zijn voelt als vakantie vieren!
- Totale perceeloppervlakte 6022 m² met een mooi aangelegde tuin en meerdere terrassen;
- Vrij gelegen woonboerderij met een eigen oprijlaan;
- Landelijke ligging op minder dan 5 kilometer van ’s-Hertogenbosch (6 autominuten);
- Privacy, rust en ruimte zijn volop aanwezig;
- Perfect familiehuis dankzij de aanwezigheid van vijf slaapkamers en twee badkamers;
- Gelijkvloers wonen dankzij de slaapkamer en badkamer op de begane grond;
- Sfeervol ingerichte, luxe woonkeuken;
- Comfortabele leefruimtes.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF