Heeswijk-Dinther, Rukven 7

€ 1.435.000,- k.k.
  • Inhoud totaal: 1230 m3
  • Woonoppervlakte: 298 m2
  • Perceelsgrootte: 18096 m2
  • Bouwjaar: 1909

Deze verrassende woonboerderij aan het Rukven, net ten noorden van Heeswijk-Dinther, is een verborgen parel die je absoluut moet ontdekken. Vanaf de straat zou je nooit verwachten wat er zich achter de gevel verschuilt: een prachtige, karakteristieke woonboerderij van ruim 26 meter lang, met een unieke indeling en een fantastische afwerking, doorspekt met sfeer en wooncomfort. Dit is dé plek voor liefhebbers van ruimte, natuur en het buitenleven. Met een perceel van maar liefst 1,8 hectare, compleet met een idyllische tuin, waterpartijen, meerdere bijgebouwen en zelfs een eigen wandelbos, biedt dit familiehuis alles wat je maar kunt dromen. Kortom, dit is een unieke kans om een stukje paradijs te bemachtigen op een rustige en perfect gelegen plek tussen ’s-Hertogenbosch, Veghel en Uden.

In deze schitterende omgeving ziet u boerderijen, woningen en weilanden waar paarden en koeien staan. De bewoners ervaren het wonen in deze sociale omgeving als heel prettig, met een vrijblijvende buurtborrel of barbecue als gezamenlijke activiteit. Wat voor gezinnen heel belangrijk is; er wonen zowel jonge als oudere kinderen in de directe omgeving. Het Rukven is geen doorgaande weg, waardoor u heel rustig woont in het buitengebied.

Wonen aan het Rukven biedt niet alleen landelijke rust, maar ook een verrassende nabijheid van diverse voorzieningen. Op slechts enkele minuten afstand vind je in Heeswijk-Dinther supermarkten, winkels en sportfaciliteiten. Voor gezinnen is er een basisschool in het nabijgelegen Loosbroek, terwijl de middelbare scholen in Veghel en 's-Hertogenbosch snel en eenvoudig bereikbaar zijn. En dankzij de gunstige ligging is ook een stad als Eindhoven prima te bereiken. Al met al een prachtige plek waar je geniet van rust én gemak.

Hoewel je deze woning écht gezien moet hebben, geven wij graag alvast een eerste indruk van de unieke indeling….

Nadat u heeft aangebeld, opent de dubbele poort en parkeert u de auto op eigen terrein. De carport biedt ruimte voor twee auto's en voorzieningen voor het elektrisch laden van deze auto's. Vervolgens loopt u naar de entree van deze fantastische woonboerderij. Het tuinbankje bij de voorgevel nodigt uit om te gaan zitten, maar het is eerst tijd om de woonboerderij van binnen te bewonderen.

De ruime hal met bordestrap en vide is een prachtige ontvangstruimte, waar sfeer en hedendaags wooncomfort in perfecte harmonie zijn. Onder de plavuizen ligt vloerverwarming. Het hoge balkenplafond heeft een fantastische uitstraling. Vanuit de hal zijn alle ruimtes toegankelijk, met uitzondering van de kamer die nu als pianokamer wordt gebruikt en de badkamer op de begane grond. Een van deze ruimtes is de toiletruimte met een staand toilet, fonteintje en gedeeltelijk betegelde wanden.

Dubbele deuren verbinden de hal met de woonkamer, die direct alle aandacht trekt. Dikke eiken balken, een hoge vide met loopbrug, een gemetselde schoorsteen en een grote schouw (merk Boley) maken van de woonkamer een fantastische leefruimte. Ook hier ligt vloerverwarming onder de plavuizen en door de ramen aan de voor- en achterzijde heeft u mooi uitzicht naar de prachtige tuin.

Er is een open verbinding met de kamer, die deels als pianokamer in gebruik is. Het houten plafond met inbouwverlichting past qua kleur goed bij de vloer en deze kamer nodigt u uit om een nieuwe invulling te bedenken. Wordt het de speelkamer van de kinderen of wordt de ruimte ingedeeld als tv-kamer?

Aan de andere zijde van de woonkamer loopt u de keuken in, met een ruime (eet)bar als afscheiding. Het witte balkenplafond en de grote ramen versterken het gevoel van ruimte, wat de keuken tot een heel aantrekkelijke plek maakt. De hoekopstelling, met een aanrechtblad van natuursteen en rvs, is voorzien van alle benodigde (inbouw)apparatuur: een 5-pits Bertazzoni inductiefornuis met oven, een afzuigkap, vaatwasser en een Quooker. De bijkeuken/wasruimte is ingedeeld met inbouwkasten, planken, een werkblad met spoelbak en de aansluitingen voor de wasapparatuur.

Gelijkvloers wonen is mogelijk dankzij de master bedroom en stijlvolle badkamer. De slaapkamer biedt aan twee kanten fantastisch uitzicht naar de tuin en naast de slaapkamer is een garderoberuimte die is ingedeeld met een dubbele, op maat gemaakte kastenwand. Geniet van de warme kleuren, afwerking en het contact met de tuin. In de badkamer is de ruimte ingedeeld met een dubbel wastafelmeubel, wandcloset, designradiator en een inloopdouche.

Twee trappen, in de hal en woonkamer, geven toegang tot de eerste verdieping. Volgt u de bordestrap in de hal, dan bereikt u een overloop waaraan twee slaapkamers en de tweede badkamer grenzen. Beide slaapkamers zijn voorzien van een dakkapel en achter het knieschot is veel praktische bergruimte. Een van deze slaapkamers heeft vaste kledingkasten, aan weerszijden van het gevelraam. Het prachtige houten materiaal is zichtbaar als plafond-, wand- en vloerafwerking.

De tweede, grotendeels betegelde badkamer biedt ruimte aan een inloopdouche, ligbad, wandcloset en een wastafelmeubel. De grote spiegelwand is voorzien van een elektrisch ontwaseming-systeem en onder de vloertegels ligt elektrische vloerverwarming. Het dakraam biedt een goede mogelijkheid tot ventilatie.

In de woonkamer is de tweede trap naar de eerste verdieping. Aan weerszijden van de prachtige loopbrug, met zicht naar de woonkamer, zijn twee inspirerende werkruimtes gecreëerd. In totaal zijn er vijf dakramen en twee dakkapellen, die voor rijkelijke lichtinval zorgen. Een invulling als speelkamer, hobbyruimte en slaap-/logeerkamer behoort tot de mogelijkheden. In een van de kamers is een luik naar een ruime zolder met de omvormer van de zonnepanelen.

Buitenleven en bijgebouwen

Met een oppervlakte van ruim 1,8 hectare heeft u de beschikking over een buitenruimte van ongekende klasse. Bewonder de siertuin en waterpartij, om vervolgens de weide en het bos te bezoeken. De wandelpaden bieden de mogelijkheid tot ‘wandelen in eigen tuin’. U ziet onder andere een bloementuin, kas, rozenboog en een diversiteit aan bomen en struiken waaronder vijgen, taxus, eikenbomen, berkenbomen, beukenbomen en hagen, naaldbomen, rododendrons, bramenstruiken, vlierbessen en noten- en fruitbomen. Pluk uw eigen fruit en geniet van de dag!

Verder staan op het perceel maar liefst vijf bijgebouwen van verschillend formaat en met talrijke gebruiksmogelijkheden. Het eerste bijgebouw is de dubbele garage met een multifunctionele hobby-/werkruimte en, heel verrassend, een grote gewelfde wijnkelder. De garage is voorzien van elektra, verlichting, verwarming en dubbele openslaande deuren naar de oprit. Voor opslag is de zolder met geïsoleerd dak heel geschikt.
Voor tuingereedschap en machines, waaronder de zitmaaier, wordt het tweede bijgebouw gebruikt. Aanwezige voorzieningen zijn de grondwaterpomp voor de beregeningsinstallatie, die bijdragen aan de uitstekende onderhoudsstaat van de tuin. Het derde bijgebouw is een houten schaapskooi met buitenkraan en bijgebouw nummer vier wordt deels gebruikt als houtopslag. In het andere deel van dit bijgebouw is ruimte om bijvoorbeeld kippen te houden. Bijgebouw nummer 5 is ingericht als atelier met een terras, woonkamer, keuken, slaapkamer, doucheruimte en een atelierruimte met zicht naar de tuin.

Goed om te weten; de gehele tuin is omheind en aan de voorzijde afgesloten met een elektrische bedienbare poort. Bij de woonboerderij is een groot terras gemaakt, met een karakteristieke waterput een verdiept terras met stenen haard. Hier ervaart u het ultieme buitenleven, waar u met familie en vrienden van gezellige en zomerse momenten kunt genieten.

Bijzonderheden:

- Goed geïsoleerde woonboerderij met energielabel A (geldig tot 24-06-2034)
- Maar liefst 72 zonnepanelen zorgen voor een lage elektrarekening
- Fantastisch perceel (circa 1,8 hectare) met een siertuin, grote waterpartij, weide, bos en uitstekende wandelmogelijkheden in eigen tuin
- Royale woonboerderij (woonoppervlakte 298 m²) met veel lichtinval
- In 1978 volledig renovatie ondergaan waarbij alleen de buitengevels zijn blijven staan
- Uitstekende staat van onderhoud
- Multifunctionele bijgebouwen van totaal 191 m²
- Het ultieme buitenleven op een rustige locatie, tussen ’s-Hertogenbosch, Veghel en Uden

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF