Vught, Vogelkerslaan 2

VERKOCHT
  • Inhoud totaal: 1041m³, bijgebouw 246 m3
  • Woonoppervlakte: 263m², bijgebouw 80m²
  • Perceelsgrootte: 1203 m2
  • Bouwjaar: 1977

Deze fantastische gezinswoning ligt in het oude, geliefde villapark van Vught. De charmante vrijstaande villa beschikt over vijf comfortabele slaapkamers, twee badkamers, een zolder met uitbreidingsmogelijkheden en een tuin met veel privacy. Er is een separaat groot bijgebouw dat momenteel als kantoor wordt gebruikt, maar wat uiteraard ook gebruikt kan worden als bijvoorbeeld een au-pair woning of mantelzorgwoning. Het perceel en de villa hebben allebei een uitstekende zonligging. Ideaal voor als je wonen en werken wilt combineren, en perfect voor liefhebbers van natuur, rust en ruimte.

Je woont hier op een toplocatie, op zeer korte loopafstand van de Vughtse bossen en De IJzeren Man. De rustige ligging in een groene woonomgeving maakt het wonen in deze villa extra aantrekkelijk. Scholen, sportfaciliteiten, winkels en openbaar vervoer (bus) zijn in de buurt. Met de fiets ben je zo in het centrum van Vught, en bovendien woon je op ongeveer 5 kilometer van de binnenstad van Den Bosch.

Begane grond

Parkeer op de ruime oprit en betreed de villa via de uitnodigende voordeur. In de hal met vide ervaar je direct de harmonieuze balans tussen sfeer, karakter en comfort. Aan de rechterzijde bevinden zich de garderobe, het gastentoilet en de bijkeuken, die zowel de keuken als de achtertuin met elkaar verbindt. Onder de trap is een handige kelderkast geplaatst.

De royale L-vormige woonkamer, met grote ramen en openslaande deuren naar de zonnige tuin op het zuiden, straalt dankzij de houten vloer, het lichte balkenplafond en de open haard veel warmte en gezelligheid uit. Via twee glazen deuren kom je in de eetkamer, waar openslaande deuren opnieuw zorgen voor een naadloze overgang naar het ruime terras.

De eetkamer loopt over in de ruime keuken, waar een breed raam boven het aanrecht uitzicht biedt op de tuin en het overdekte terras. De keuken is praktisch ingericht met veel bergruimte en hoogwaardige inbouwapparatuur. Vanuit de bijkeuken, waar ook de cv-ketel staat, heb je direct toegang tot de achtertuin.

Eerste verdieping

De villa heeft een goed doordachte indeling op de eerste verdieping. Dankzij de vide oogt de overloop heel ruimtelijk. Op deze verdieping vind je vijf slaapkamers, twee badkamers en een aparte toiletruimte. De royale master bedroom aan de voorzijde beschikt over maatwerkkasten, een diepe inbouwkast en een luxe, in 2023 vernieuwde badkamer met vrijstaand bad, inloopdouche, wastafel en wandtoilet. Zowel de slaapkamer als de badkamer hebben toegang tot het balkon.

De vier overige slaapkamers, waarvan drie met een wastafel, bieden voldoende ruimte voor kinderkamers, maar ook als werk-, hobby-, kleed- of sportruimtes. Alle slaapkamers, inclusief de master bedroom, hebben een goede lamelparketvloer. De tweede badkamer is, net als de separate toiletruimte (verbouwd in 2023), bereikbaar vanaf de overloop. Hier heb je een douche, wastafel en de aansluitingen voor wasapparatuur.

Tweede verdieping

Via een afsluitbare, vaste trapopgang op de eerste verdieping bereik je de tweede verdieping: de zolder. Deze bestaat uit een ruime voorzolder met een zolderberging. De bergruimte heeft een gevelraam en radiator, en biedt volop opbergruimte. Het creëren van een extra (slaap)kamer behoort hier zeker tot de mogelijkheden.

Kantoor en garage

Bijzonder bij de villa is het vrijstaande bijgebouw, dat grotendeels als kantoor is ingericht. Aan de voorzijde vind je een dubbele garage met elektrisch bedienbare deuren en een ruime oprit met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. De kantoorruimte is sfeervol dankzij de gashaard, en heeft een eigen cv-ketel. Verder zijn er een toiletruimte, een pantry en een zolder, bereikbaar via een vaste trap. Met wat aanpassingen zou dit bijgebouw ook perfect kunnen dienen als mantelzorgwoning of voor een au-pair.

Tuin

De tuin heeft een uitstekende zonligging en optimale privacy. Het grote loungeterras, bereikbaar vanuit de woonkamer en eetkamer, is de ideale plek om te genieten in de zon. Het overdekte terras bij het bijgebouw, uitgerust met elektra, een houthaard en heaters, is overdag maar ook ’s avonds een uitnodigende plek om uitgebreid te dineren met vrienden. Het gazon met brede borders, de hoge bomen en gevarieerde beplanting vormen een prachtig groen palet in de tuin. Kinderen hebben alle ruimte om te spelen, ongeacht hun leeftijd. Aan de achterzijde van de tuin is tevens een schuur aanwezig voor berging van tuingereedschap.

Hoogtepunten
o Fantastisch familiehuis
o Op loopafstand van de IJzeren Man en het bruisende hart van Den Bosch op 5 km afstand
o Diverse scholen, sportaccommodaties, NS-station en bos in de nabijheid
o Oprit voor meerdere auto's
o Mogelijkheid tot realiseren van extra slaapkamer op tweede verdieping
o Bijgebouw boordevol mogelijkheden

Interesse? We horen het graag!

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF